Kızılay'dan depremzede ailelere sıcak yemek hizmeti

Kızılay'dan depremzede ailelere sıcak yemek hizmeti

Kızılay Kırıkkale Şubesi, kentteki depremzede ailelere yönelik sıcak yemek hizmetine başladı. Hazırlanan yemekler, araçlarla kentteki depremzede ailelere ulaştırılıyor.
6 Şubat tarihinde saat 04.17'de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24'de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 ilde yıkıcı etkisinin ardından binlerce kişi hayatını kaybetti. Yaşanan afetin ardından yaraların bir an önce sarılması için Türkiye tek yürek oldu.
Yurdun birçok şehrinde misafir edilen depremzede aileler, devlet millet el ele verilerek unutulmuyor ve yaralar el birliği ile sarılmaya çalışılıyor..
Kırıkkale’de de depremzede ailelere sıcak yemek hizmeti vermek için Kızılay yetkilileri harekete geçti. Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve diğer gönüllülerin desteği ile AFAD İl Müdürlüğü binasına ait mutfakta sıcak yemek yapılmaya başlandı. Pişirilen yemekler servis kaplarına konarak Kızılay görevlilerince kentteki yemek ihtiyacı olan ailelere ulaştırılıyor.

Kızılay Şube Başkanı Mustafa İşler de, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de depremin ilk anından itibaren Türk Kızılay’ı Kırıkkale Şubesi olarak biz de çalışmaya başladık. Depremden sonra deprem bölgesine 4 tır, 1 kamyon yardım malzemesi ile birlikte 50 kadar gönüllümüzü deprem bölgesine gönderdik. Orada sürekli kalan gönüllülerimiz de var. Depremzede vatandaşlarımızdan Kırıkkale’ye de geldi. Onların ciddi mağduriyetleri var. Çünkü onlar depremden çıkmış gelmişler. Biz onların eşya, kıyafet ihtiyaçlarına yardımcı oluyoruz. Nakdi yardımlar da yapıyoruz. Burada 112 AFAD binasındaki mutfakta şuanda 250 kişilik sıcak yemek çıkartıyoruz. Depremzedelere bunları ulaştırıyoruz. Buradaki önceliğimiz, evinde yaşlı, engelli olup yemek yapma durumu olmayan insanlara öncelik tanıyarak bu çalışmayı yapıyoruz ve görevlilerimiz nezaretinde depremzede vatandaşlarımıza yemekleri ulaştırıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Medya

https://www.anadolumedya.net/kizilay-dan-depremzede-ailelere-sicak-yemek-hizmeti/3241/


 

Paylaş